Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“Les primaveres àrabs no van sorgir només de la noves tecnologies”

lurdes_vidal_iemed

Les Primaveres Àrabs sovint han estat batejades com “les revolucions del Facebook” o “les revolucions del Hashtag”, però James Curran, catedràtic de Comunicació al Goldsmiths College de Londres, considera que no va ser només la tecnologia el que va provocar les revoltes, sinó la tecnologia sumada a un corrent de fons causat per l’alt nivell d’atur, la inflació disparada i les pràctiques absolutistes de règims com el de Mubarak. Curran es fixa en el que ha passat en països àrabs amb un nivell de penetració d’Internet molt més alt que Egipte, com l’Aràbia Saudita o el Marroc. Tot i tenir una població molt més interconnectada, Curran sosté que en aquests estats no hi ha hagut revoltes perquè la situació política, econòmica i social no és tan dramàtica.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back

James Curran >

director del Goldsmiths Leverhulme Media Research Centre i catedràtic de Comunicació
James Curran és director del Goldsmiths Leverhulme Media Research Centre i catedràtic de Comunicació al Goldsmiths College, de la Universitat de Londres. Ha publicat o editat més de 21 llibres sobre els mitjans de comunicació, entre els quals Media and Democracy (amb Jean Seaton, Routlegde, 2010), Media and Society (Bloomsbury, 2010) i Medios de comunicación y poder en una sociedad democrática (Hacer, 2005). Acaba de publicar Misunderstanding the Internet (amb Natalie Fenton i Des Freedman, Routledge, 2012). La seva investigació se centra en la història i l’economia política dels mitjans de comunicació, i amb ella intenta relacionar el desenvolupament dels mitjans amb canvis socials més amples.