Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“Hi ha hagut una certa mitificació del rol d’Internet a les primaveres àrabs”

lurdes_vidal_iemed

El periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal, considera que el paper que van tenir les xarxes socials durant les primaveres àrabs s’ha “mitificat”. “Vivim en una època en la qual ens agrada molt treure titulars fàcils, i «la revolució internauta» és un titular molt fàcil”, assegura Partal. Pel periodista, la revolta a Tunísia no hauria existit sense la “situació revolucionària objectiva” que hi havia al país. Partal també matisa el paper que van jugar les xarxes socials, i vincula la penetració dels seus missatges a l’aliança que va trenar-se amb l’emissora Al Jazeera, sobretot en el cas d’Egipte. “Hi va haver una retroalimentació permanent entre Al Jazeera, que no tenia accés a moltes fonts perquè no podia sortir al carrer, i feia servir tuits i Facebook com a material informatiu, per tant els tuitaires i facebookaires usaven Al Jazeera per arribar més gent”.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back

Vicent Partal >

Periodista, director de Vilaweb
Vicent Partal, nascut a Bètera (País Valencià) és periodista. Actualment dirigeix el diari electrònic Vilaweb. Ha treballat a El Temps, El Punt, La Vanguardia, TVE i al Diari de Barcelona, on va especialitzar-se en política internacional. Durant els anys 80 va publicar diverses monografies sobre l'OTAN i els nacionalismes de l'antiga Unió Soviètica, i a partir dels 90 va esdevenir un dels pioners de la Internet catalana, en crear Infopista, el primer directori web en llengua catalana, que més tard esdevindiria Vilaweb i es convertiria en el primer diari electrònic en català.