Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“Si vas a Tunísia i encens la televisió tot el dia hi ha debats, sense temes prohibits ni censura”

La revolució tunisiana del gener de 2011 suspèn totes les lleis del Ministeri de la Censura que existien durant la dictadura de Ben Ali. A partir d’aquí tots els periodistes van trobar-se “alliberats d’aquestes lleis i van poder entrevistar a qui volien i fer els debats que volien”, explica Larbi Chouikha, professor de Comunicació a la Universitat de Manouba. “Els periodistes van haver de definir una línia de conducta, perquè no van estar formats per viure i treballar en una situació realment democràtica”, diu Chouikha. També explica que, després de la revolució, es van crear dues lleis per preservar la llibertat d’expressió i el dret a la informació, però que els diversos governs provisionals no s’havien compromès a aplicar-les fins fa poques setmanes. “Ara si vas a Tunísia i encens la televisió, tot el dia hi ha debats entre gent del Parlament, gent de l’oposició, representants de la societat civil, no hi ha temes prohibits i no hi ha censura”. Tot i això, Chouikha reconeix que hi ha “una certa autocensura” entre els professionals, fruit de tants anys de restriccions en la informació, que l’aplicació d’aquestes noves lleis ha d’anar eliminant.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back