Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“Els salafistes han tancat 12 prostíbuls, i això ha augmentat el risc de SIDA entre la prostitució il·legal”

ridha-tlili

“Amb la revolució, la gent de Tunísia vam descobrir la democràcia i la llibertat d’expressió, i ara estem aprenent a utilitzar-la, i no és fàcil perquè no estem acostumats”, explica Anouar Moalla, activista pels drets humans tunisià. En aquest sentit, un dels problemes més sorprenents de la Tunísia actual, dos anys després de la revolta, és que “les promeses fetes durant la campanya electoral van crear moltes expectatives, de manera que els que manen ara no només són responsables de les seves promeses, sinó de les promeses fetes pels altres, perquè quan un país té tants illetrats i gent sense educació acaben pensant que qualsevol cosa que prometi algú, encara que no sigui electe, s’acabarà realitzant”, explica. Anouar Moalla, que també col·labora en una organització que lluita contra les MTS i la SIDA a Tunísia, explica que la societat tunisiana està tenint molts problemes amb els extremistes religiosos, els salafistes, que intenten imposar la seva visió de la societat als laics. “Els salafistes van tancar violentament molts llocs on la prostitució era legal, 12 llocs a tot el país, de manera que ara tenim un gran problema amb la prostitució il·legal, que és un dels grups de risc d’expansió de la SIDA juntament amb els drogoaddictes i el sexe entre homes”. “Els salafistes pensen que la prostitució va contra la religió”, diu Moalla, que també explica que hi ha més de 500 casaments concertats oralment entre salafistes, només de paraula, sense contracte civil, una pràctica que ha acabat amb moltes noies embarassades que no han pogut registrar els seus fills.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back