Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“L’obstacle més important per la veritable democratització de Tunísia és l’actitud de la Unió Europea”

lurdes_vidal_iemed

“El de Tunísia és el cas més clar de transició democràtica decidida”, assegura Marc Marginedas, periodista de El Periódico expert en les primaveres àrabs. Per ara, “la transició la pilota Ennahda, un partit islamista moderat”, però Marginedas creu que en el futur els partits laics també podrien governar Tunísia. El paper de la premsa tunisiana en la transició també és important, perquè ara la premsa pot ser crítica amb el poder, “una gran fita després d’anys on només es podia elogiar al president Ben Ali i la seva família”. Per Marginedas, a Tunísia existeix una classe mitjana, “similar a l’espanyola dels anys setanta”, que es la que s’encarrega que el procés de transició actual “no derrapi cap al radicalisme”. Tot i això, el periodista sosté que “l’obstacle més important per la veritable democratització del país és l’actitud de la Unió Europea”, ja que la manera com la UE es relaciona amb aquests països no ha canviat, i es manté “una certa visió neocolonialista, amb acords de negocis en secret, a esquenes dels ciutadans” que perpetuen l’actual desequilibri en les relacions comercials i econòmiques de Tunísia i el seu principal soci comercial.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back