Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“Part de la confusió actual de Tunísia la causa una coalició de govern excepcional i contranatural”

lurdes_vidal_iemed

D’entrada, Ridha Tlili vol deixar clar que ha passat molt poc temps des de la revolució tunisiana com per poder observar el fenomen amb la perspectiva pròpia d’una historiador. Tot i això, assegura que ara a Tunísia hi govern una coalició “excepcional i contranatural”, formada per un partit d’esquerres, un d’islamista i un de populista, una “paella de partits” que afegeix en bona part “confusió” a la situació actual. Segons Tlili, “aquests últims mesos hi ha un desencantament que no prové dels intel·lectuals ni dels liberals, sinó de la població, sobretot a l’interior de Tunísia, perquè no veuen on va el nou govern”. L’historiador assegura que “s’està prenent consciència que les eleccions democràtiques no són suficients perquè avanci la igualtat i la justícia social, les eleccions són un pas”, però diu que cal que també hi hagi canvis a nivell econòmic i social. “Hi ha una nova marxa dels pobres on no hi participen els intel·lectuals, són pobles sencers que es manifesten, que ocupen l’administració pública i els ajuntaments. Aquests canvis no es veuen perquè no són a l’agenda dels intel·lectuals o dels partits polítics”, conclou Tlili.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back