Samuel Aranda, Premi World Press Photo de l’any 2011, presenta les seves fotografies per entaular una conversa amb bloguers i experts al voltant de la situació #desprésdelaprimavera

CAT / ES / EN

“La Constitució de Mursi ignora tots els drets pels que vam lluitar”

lurdes_vidal_iemed

Ara fa dos anys, Gigi Ibrahim i molts d’altres joves egipcis van prendre la plaça Tahrir per aconseguir llibertats, i aquesta blogger considera que el president Mursi ha traït l’esperit d’aquella revolució. “Les protestes van començar després dels seus primers 100 dies de govern, quan la gent va veure que havia promès moltes coses però no n’havia complert cap”. Gigi Ibrahim creu que Mursi té mala peça al teler, perquè ha de satisfer dos col·lectius oposats, els seus seguidors dels Germans Musulmans que volen un estat islàmic i a la vegada els empresaris que volen reformes econòmiques liberals, de manera que “està cavant la seva tomba cada dia que passa”. Aquesta jove activista es mostra molt crítica amb el procés de redacció constitucional, que considera “una farsa”, ja que “quan es va aprovar l’esborrany final la majoria de polítics d’altres tendències ja s’havia retirat de l’Assemblea constituent”. “La gent del carrer està molt empipada perquè la Constitució ignora els drets pels que vam lluitar: no hi ha res de drets humans, res d’igualtat social, res de sous, oblida a les dones…”. Gigi Ibrahim creu que la situació de la gent del carrer continua essent tant precària com abans: “continuen els preus elevadíssims, els mateixos salaris baixos, hi ha deixalles a tot arreu i el trànsit és igual de dolent”. Tot i l’atzucac actual i les confrontacions continues, Ibrahim es mostra optimista, perquè creu que “tot i que el país està a tocar d’una guerra civil” per aquests enfrontaments constants, la gent que va sortir a fer la revolta no pensa rendir-se. “S’ha arribat a un punt de no retorn, no hem arribat tant lluny defensant les llibertats com perquè ara aquesta gent continuï al poder”.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

<- Go back